Appelroomrolletjes


Een lekker recept voor appelroomrolletjes. Je kunt ze natuurlijk ook wel in de supermarkt kopen, maar zelf maken is echt veel lekkerder èn leuker!

Nodig voor ongeveer 10 stuks:

– 1 pakje bladerdeeg
– ½ pakje instant vanillepudding
– melk
– 1 appel
– 1 eetlepel krenten/rozijnen

Bereiding van de appelroomrolletjes

  • Ontdooi de plakjes bladerdeeg
  • Maak de pudding aan met de helft van de op de verpakking genoemde hoeveelheid melk en laat het in de koelkast even opstijven
  • Schil de appel, snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en dep het droog met een stukje keukenpapier
  • Voeg de krenten/rozijnen bij de appelstukjes
  • Schep het appel/rozijnenmengsel voorzichtig door de pudding
  • Leg 1 plakje bladerdeeg voor je neer en schep er een klein beetje van het appel/puddingmengsel op
  • Rol het bladerdeeg om  het appel/puddingmengsel op, maak het andere uiteinde van het plakje een beetje nat en ‘plak’ de rol goed vast
  • Maak ook de uiteindes van de rol  vast en leg de rol op de bakplaat.
  • Maak op deze manier ongeveer 10 rolletjes.
  • Bestrijk de rolletjes met een klein beetje melk en bak ze in de oven  in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Even af laten koelen en dan…. Eet smakelijk!

3 Comments

  1. Carmen 8 april 2013 Reply
  2. Hilly 25 januari 2016 Reply
  3. Natasha 1 juni 2016 Reply

Leave a Reply

negentien − vijftien =