Frisse Oranjetaart

Eindelijk is het dan weer bijna zomer! Het WK Voetbal komt er weer aan, dus tijd om ‘onze jongens’ aan te moedigen, onder het genot van een kopje koffie of thee en deze frisse, oranje zomertaart.

Ingrediënten:

Bodem

  • 1 pak American Chocolate Chip koekjes
  • Ongeveer 200 gram roomboter

Vulling

  • 1 pakje mix voor vanillepudding
  • 1 pak melk
  • 4 á 5 nectarines
  • 250 ml (oranjekleurige) multivruchtensap (verkrijgbaar bij o.a. Lidl en Aldi)
  • 5 blaadjes gelatine

Hoe maak je de taart?

Bodem:

Verkruimel de chocoladekoekjes en doe ze in een pan. Smelt de boter in de magnetron en voeg deze toe aan de verkruimelde koekjes. Zet het fornuis op de laagste stand en meng de koekjes met de boter tot er een gladde massa ontstaat. Verdeel het mengsel over de bodem van de van te voren ingevette springvorm en maak er een gladde bodem van. Laat de bodem daarna afkoelen in de koelkast.

Vulling:

  • Maak de vanillepudding, zoals op de verpakking aangegeven staat, maar maak gebruik van de helft van de ingrediënten.
  • Laat dan de pudding even opstijven in de koelkast
  • Snijd de nectarines in stukjes en verwijder de pit.
  • Pureer de stukken nectarine in de blender of met de staafmixer
  • Om de puree te binden en te zoeten, kun je er 2 flinke eetlepels vanillepudding mix bij doen.
  • De puree en de mix goed mengen en even laten opstijven in de koelkast
  • Meng de gelatine met het sap, zoals aangegeven op de verpakking van de gelatine en zet het even in de koelkast
  • Haal de pudding uit de koelkast en verspreid een laagje over de taartbodem
  • Verdeel er dan de nectarinemousse overheen
  • Dek het af met het gelatine-sapmengsel
  • Laat de taart nog een paar uur opstijven in de koelkast en dan, genieten maar!
Lees ook:  Appelroomrolletjes
 Variatietips:
  •  Voor de bodem kun je eigenlijk alle gewenste koeksoorten gebruiken.
  • Als je weinig tijd hebt, kun je ook alvast een kant-en-klare bodem in de supermarkt kopen
  • In plaats van het fruit te pureren kun je ook een pot jam gebruiken voor de taartvulling.

 

Veel plezier tijdens de WK!