Een heerlijke maaltijdsalade

[metaslider id=1441]

Tijdens de warme zomerdagen heb je niet altijd zin in warm eten. Een goed alternatief is deze lekkere, frisse maaltijdsalade. Deze salade is niet alleen heel lekker bij de barbecue, maar ook bij het gourmetten of bij een buffet.

Aardappel/groentesalade met knoflookdressing

Ingrediënten voor 4 personen:

  •  1 zakje voorgekookte aardappelblokjes
  • 200 gram sperziebonen
  • 1 blikje asperges
  • 3 tomaten
  • 1 halve komkommer
  • 1 blikje zalm

 Voor de dressing:

  •  4 flinke eetlepels magere yoghurt
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 tenen knoflook

De bereiding van de maaltijdsalade

Voor de bereiding kun je het best al ruim van te voren beginnen met het maken van de dressing. Dan kan de smaak van de knoflook er vast lekker intrekken.

  • Meng de yoghurt en de mayonaise goed door elkaar
  • Snijd dan de knoflook in kleine stukjes en plet ze daarna extra fijn met je vork, of gebruik een knoflookpers.
  • Meng de fijngeperste knoflook met het yoghurt/mayonaisemengsel en laat de dressing een uurtje afgedekt in de koelkast rusten, zodat de knoflook goed in het mengsel kan trekken.

De salade:

  • Giet de zalm goed af en maak het met een vork los in een saladeschaal
  • Maak de sperziebonen schoon en kook ze tot ze beetgaar zijn, giet ze af en spoel ze nog een keer goed na met koud water.
  • Voeg de sperziebonen toe aan de zalm
  • Bak de aardappelblokjes gaar in de koekenpan en strooi er naar smaak wat kruiden bij. Laat ze daarna afkoelen bij de sperziebonen en de zalm
  • Snijd de asperges in kleinere stukjes
  • Snijd de tomaten en de komkommer in kleine blokjes
  • Voeg dit dan toe aan de groenten, aardappelblokjes en de vis.
  • Dan de dressing er nog over en alles voorzichtig goed doormengen.
Lees ook:  MonChou taart

 De salade is het lekkerst als je hem direct serveert!

Variatietip:

In plaats van aardappelblokjes zou je voor deze salade voor de verandering ook voorgekookte pasta kunnen gebruiken.