Hollandse boerenkool met Mediterraans tintje

Een mediterraanse variant op de Hollandse stamppot van boerenkool. Deze stamppot is ook heel nog heel lekker voor in het voorjaar!

De wintertijd is een tijd van heerlijke stamppotten. Maar hoe lekker deze stamppotten ook zijn, het is ook leuk om hiermee eens wat te variëren. Hier een mediterraanse variant op de Hollandse stamppot van boerenkool. Deze is ook heel nog heel lekker om in het voorjaar te eten.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 500 gram geschilde aardappels
  • 400 gram boerenkool
  • 1 stukje castello blue
  • 1 chorizo worst
  • 1 paprika
  • melk

Aan de slag:

  • Kook de aardappelen en de boerenkool
  • Snijd de chorizo in plakjes
  • Was de paprika, verwijder de zadlijsten en snijd hem in kleine stukjes
  • Bak de chorizo en de paprika kort aan in de pan
  • Stamp de gare aardappelen met een stamper fijn en voeg een scheutje melk toe
  • Meng de gare boerenkool en de fijngestampte aardappelen goed door elkaar
  • Snijd een kwart van de castello blue in kleine blokjes en meng deze door de nog warme boerenkoolstamppot.
  • Verdeel de paprika en de chorizo over de stamppot en zet deze in het geheel op tafel

 

Eet smakelijk!

Lees ook:  MonChou taart