Mexicaanse gevulde paprika’s

[metaslider id=1444]
Tijdens het barbecueën wordt er vaak vooral vlees en/of vis gegeten. Als groenten zijn er meestal wel salades, maar warme groenten op de barbecue zijn natuurlijk ook heel lekker. Hier een makkelijk recept voor een met vegetarische chili con carne gevulde paprika. Wat heb je voor 4 gevulde paprika’s nodig?

  •  1 zakje Mexicaanse roerbakgroenten van 250 gram
  •  1 klein potje kidneybonen, chilibonen of witte bonen in tomatensaus naar keuze
  •  2 rode, gele of groene paprika’s naar keuze
  •  1 zakje mix voor Chili Con Carne
  • 1 zakje geraspte kaas

 Aan de slag:

  • Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
  • Spoel de paprika’s daarna goed af en leg ze een paar minuten in afgekookt water.
  • Bak de roerbakgroenten kort aan in een wok op hapjespan.
  • Zet dan het vuur uit en voeg de bonen met een klein scheutje van het vocht uit de pot en de mix voor Chili Con Carne toe.
  • Roer alles goed door elkaar en schep het geheel in de halve paprika’s.
  • Strooi hierover de geraspte kaas en pak elke gevulde paprika in aluminiumfolie.
  • Leg de pakketjes even op de barbecue tot de paprika lekker zacht is.

En dan: lekker smullen!

Lees ook:  Schotse cock-a-leekie soep