Ananasflapjes met kokos of chocolade

Voor dit recept werd ik op een idee gebracht door mijn zusje, die opmerkte dat ze vond dat er best veel recepten bestonden met verschillende soorten fruit, maar je ziet heel weinig met ananas, vond ze. En ananas is zo vreselijk lekker! Misschien een idee om iets lekkers te verzinnen met ananas? Welnu, je hebt appelflappen, dus waarom geen ananasflappen?

Nu leek mij ananas met kokos wel een lekkere combinatie, maar wie niet van kokos houdt kan natuurlijk ook chocolade gebruiken. Smaakt ook prima!

Wat heb je ervoor nodig?

  • 1 pakje bladerdeeg
  • 1 verse ananas (of een blik ananas)
  • 1 zakje geraspte kokos
  • suiker

of

  • chocoladevlokken (naar eigen smaak, melk of puur)

Bereiding van de ananasflapjes

  1. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
  2. Snijd de ananas in schijven (dit gaat heel handig met een ananasboor, waarmee je ‘om het hart van de ananas heen snijdt’).
  3. Leg een plakje bladerdeeg voor je, zodat je een ruitvorm ziet.
  4. Kort een halve schijf ananas iets in door van de uiteinden een klein stukje af te snijden en leg de schijf in het midden van het plakje bladerdeeg, met de stukjes uiteinden in ‘de bocht’ in het midden.
  5. Strooi er 1 eetlepel kokos en 1 eetlepel suiker overheen (suiker is bij ananas uit blik niet echt nodig, omdat daar al extra suiker in zit).
  6. Vouw dan de onderste helft van het plakje bladerdeeg over de ananas heen, zodat de punten tegen elkaar aankomen en je een driehoeksvorm krijgt.
  7. ‘Plak’ met wat vocht van het ananassap de randen goed aan elkaar.
  8. Maak dan de bovenkant van het flapje vochtig en verdeel daar nog een beetje suiker en kokos overheen.
  9. Varieer evt. door een beetje chocoladevlokken over de ananas te strooien, in plaats van de kokos en het suiker!
  10. Dan de flapjes in de oven doen en op 200 graden ongeveer 15 minuten laten bakken.

 

….. en daarna…. Lekker genieten!