Hutspot net even anders: roerbakken

hutspot roerbakkenHartstikke lekker, hutspot. Maar op den duur kunnen ook lekkere dingen gaan vervelen. Om de hutspot net even anders klaar te maken, zou je er voor kunnen kiezen om niet alleen de ui maar ook de winterwortel te roerbakken.

Zet de hapjespan of braadpan op een middelhoog vuur, doe er een beetje olie of bakboter in en zodra die bruin is doe je de fijngesneden winterwortel en ui in de pan. Zet het vuur niet te hoog, want zodra de ui donkerbruin wordt dan verdwijnt de zoete smaak en wordt het bitter. En uiteraard regelmatig omscheppen met de spatel. Het wordt nog wat lekkerder als je er wat peper op doet. Voor het mooie kun je er nog wat (gedroogde) peterselie aan toevoegen. Houd het deksel zo veel mogelijk op de pan omdat de wortel anders te droog wordt.

Na een minuut of 20 is het gaar genoeg, en kun je het geheel mooi opdienen door eerst de aardappelpuree als een soort rand in een grote schaal te doen (zie deze pureerand als voorbeeld), en in het midden de roerbak winterwortel en uien te doen. Dan nog een paar lekkere gehaktballetjes er op, een mooi kringetje jus over de puree en je hutspot is nét even anders. Eet smakelijk!Dat kan heel makkelijk, gewoon in de hapjespan.