Online taart bestellen: de toekomst?

taart bestellen onlineVroeger ging je als je wat te vieren had naar de banketbakker of de Hema voor een lekkere taart of gebakjes. Anno 2019 kun je die gewoon online bestellen. In eerste instantie zijn mensen wantrouwend over het online bestellen van taart en gebak. Is het wel net zo lekker als dat van de ‘echte’ bakker? Ook zijn er andere vragen over deze vrij nieuwe service. Hoeveel opties zijn er? En is de taart wel vers? Hoelang duurt de bezorging?

Veel verschillende aanbieders

Vijf jaar geleden waren er nog maar weinig bedrijven die online hun taarten aanboden. Als ze dat al wel deden, dan moest je ze vaak alsnog zelf ophalen. Dit zag en zie je bijvoorbeeld bij de Hema. In de afgelopen vijf jaar is er echter veel veranderd. Tegenwoordig zijn er heel veel online “taartwinkels”. Zelfs bijna te veel om op te noemen. Er zijn een aantal bekende bedrijven die zich hebben aangepast zodat je er ook online kunt bestellen, zoals Multivlaai. Er zijn ook nieuwe bedrijven waar je zo’n taart bestellen kunt, zoals het bekende gefelicitaart.nl. Dit soort bedrijven bezorgen taart en gebak door heel Nederland. Ze bezorgen hun producten doorgaans binnen één dag.

Waarom online taart bestellen?

Het online bestellen van taarten en gebakjes heeft meerdere voordelen. Een van de grootste is natuurlijk de eenvoud. Het bestellen van een taart gaat daar dan ook bijzonder gemakkelijk. Je selecteert een taart, voegt een foto, leuke tekst of logo toe, rekent af en voor je het weet heb je de door jou bestelde taart in huis.

Ook leuk als cadeau

Een ander groot voordeel is dat je taart en gebak vanuit je ‘luie stoel’ kunt bestellen en kunt laten bezorgen waar je maar wilt. Want een taart is ook erg leuk om als cadeau of relatiegeschenk te geven, vooral omdat je de taart ook kunt personaliseren met een foto, een leuke tekst of iets anders.

Persoonlijke taart

Z’n persoonlijke taart wordt dan ook steeds populairder. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een taart met een foto op een achtergrond van witte chocolade, een leuke tekst of een bedrijfslogo. Bij veel online taartwinkels heb je talloze mogelijkheden op dit gebied.

Verschillende soorten taarten

Ook op gebied van smaken schieten de online taartenshops niet tekort. Het verschilt natuurlijk per bedrijf, maar er kan met zekerheid worden gezegd dat ze bijna allemaal een breed aanbod hebben. Neem bijvoorbeeld het eerdergenoemde gefelicitaart.nl. Wat voor taart of gebak je nook maar wilt, zoals slagroomtaarten, marsepeinen taarten, geboortetaarten of speciale kindertaarten, bij gefelicitaart.nl kun je heel veel soorten taart bestellen.

Gefelicitaart 9,7 in test door Algemeen Dagblad

Als je opgelet hebt zie je dat we gefelicitaart.nl meerdere malen hebben genoemd als voorbeeld. Dit is niet zonder reden. Gefelicitaart.nl is namelijk als beste getest door het Algemeen Dagblad. De service kreeg als eindcijfer een indrukwekkende 9,7. Dit is wat het AD te zeggen had over dit bedrijf:

“Aan het gebak van gefelicitaart.nl valt echter niet te tippen. De afwerking is aandachtig, het gebak luchtig en de slagroomsmaak perfect gebalanceerd.”

Naast taarten kun je bij Gefelicitaart.nl ook allerlei cupcakes, chocolade en gebakjes voor bijvoorbeeld de feestdagen bestellen. De service is bijzonder goed en de bezorging gebeurt meestal binnen één dag. Ook zijn er dus allerlei mogelijkheden op het gebied van personalisering van de taarten.