Ontbijten met pasta

Pasta als ontbijt, echt? Ik hoor je denken, maar toch is het idee zo gek nog niet. Nu zijn er ook mensen die het ontbijt overslaan, maar voor diegene die de belangrijkste maaltijd van de dag altijd stevig willen beginnen kan het een uitkomst zijn. Pasta is namelijk een deegproduct gemaakt van harde granen. Het verteert langzaam in je maag, geeft je veel energie en het duurt een flinke poos voor je weer honger hebt. Ideaal voor als je veel werk wilt verzetten, gaat sporten of je gewicht op peil wilt houden.

Met een goede pasta maaltijd kun je er lange tijd tegenaan zonder te snacken. Daarnaast verbruik je de energie geleidelijk over de dag waardoor je lichaam ook geen energie hoeft op te slaan. Maar hoe pak je dat nu aan? Pasta is naast een lekkere maaltijd ook nog eens goed houdbaar te houden in de koelkast en in flinke porties tegelijk te maken. Je kunt het op een rustig tijdstip klaarmaken en in de ochtend opwarmen in de magnetron. Hieronder een lekker recept dat je snel klaar hebt, met veel smaak en toch een verrassende twist.

Macaroni boordevol energie

Ingrediënten:

 • 500 gram macaroni
 • Zout
 • 150 gram walnoten
 • 50 gram boter
 • 150 gram stukje ham
 • 250 gram kookroom
 • 100 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
 • Een handje basilicumblaadjes (optioneel)

Bereidingswijze:

 1. Kook de macaroni 10 minuten, in kokend water en voeg na 5 minuten wat zout toe. Giet de macaroni af en houd hem warm
 2. Snij nu de basilicumblaadjes en hak ook de walnoten fijn.
 3. Tijd om de boter in een pan te verwarmen. Als deze een minuutje op staat mogen de stukjes basilicum en walnoten toegevoegd worden.
 4. Voeg nu de hamblokjes en de kookroom toe aan het geheel en roer deze goed. Breng de pan op smaak met peper en zout indien gewenst.
 5. Na een minuut of 2 is het tijd om de macaroni tezamen met een deel van de geraspte Parmezaanse kaas toe te voegen en de pan nogmaals goed te mengen.
 6. Hierna kun je de maaltijd serveren in zijn geheel of in delen, zodat je ook nog een lekker ontbijt hebt voor de dag erna.
Lees ook:  Tips voor een duurzaam en gezond kerstdiner

Met dit recept heb je een maaltijd voor 4 personen of 2 keer een avondmaal en snel ontbijt. Kijk hier voor meer pasta recepten.