Ovenschotel met gehakt, spekjes en aardappelpuree

Omdat ik een afspraak had met een kennis, die nog moest werken tot etenstijd en wat laat thuis was, heb ik voorgesteld zelf alvast een ovenschotel te maken. Hij gaf aan erg van gehakt en aardappelpuree te houden, dus ben ik met deze ingrediënten aan de slag gegaan.

Ingrediënten

  • 200 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • champignons
  • 1 tomaat
  • 100 gram spekjes
  • 1 zakje champignon sauspoeder
  • 400 gram aardappels
  • 100 ml melk

Bereiding:

  • Bak het gehakt in een wok of hapjespan rul
  • Schil intussen de aardappels en kook ze gaar
  • stamp ze met een stamper fijn en roer de melk erdoor, tot er een gladde puree ontstaat
  • Voeg naar smaak nog wat zout en peper aan de puree toe.
  • Snipper de helft van het ui fijn, meng dit door het gehakt, en bak het ui even kort mee.
  • Verdeel het gehakt-ui mengsel over de bodem van een ingevette ovenschaal.
  • Snij de champignons in plakjes, bak ze even kort aan en verdeel deze over het gehaktmengsel.
  • Snijd de tomaat in plakjes en verdeel deze over de champignons
  • Strooi hierover wat sauspoeder
  • Snijd de andere helft van het ui in ringen en verdeel deze over de plakjes tomaat
  • Bak de spekjes uit in de pan en verdeel deze over de uienringen
  • strooi hierover weer wat sauspoeder
  • Verdeel dan de aardappelpuree over de schotel en werk de ovenschotel af met wat geraspte kaas.
  • Zet de schotel daarna ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven, tot het aardappelpuree en de kaas een mooi bruin korstje hebben gekregen.
Lees ook:  Hutspot net even anders: roerbakken

 

 

Tip: Deze schotel is erg lekker in combinatie met een frisse salade!

Eet smakelijk!