Het zal je vast wel eens gebeurd zijn dat je ’s avonds een lekkere pasta gegeten hebt en er blijft nog maar een klein beetje saus over. Eigenlijk te weinig om te bewaren, maar toch wel zonde om weg te gooien. Gelukkig hoef je die saus niet altijd weg te gooien. Er zijn manieren om er nog wat mee te doen.
Borrelhapje
Je zou het kunnen gebruiken om er een simpel borrelhapje van te maken . Ik heb dit vaak zelf met verjaardagen gedaan en er altijd heel positieve reacties op gekregen:
- Snijd wat stokbrood in plakjes
- Smeer er wat pastasaus op
- Strooi er daarna nog een klein beetje geraspte kaas overheen
- Doe de stokbroodjes kort in de oven en je hebt heerlijke stokbroodjes met pastasaus
Maaltijdsoep
Als je toch net weer iets meer pastasaus over houdt dan kun je er voor de volgende dag een lekkere maaltijdsoep van maken. Lekker, met wat stokbrood en kruidenboter erbij:
- Bak naar eigen wens wat roerbak-/soepgroenten iets aan (als je die nog niet in de saus had zitten)
- Doe die groenten bij de saus
- Leng de saus aan met wat water
- Doe er een blokje groentebouillon bij en laat de soep lekker koken, tot het bouillonblokje is opgelost
Je zou het nog wat pittiger kunnen maken door er wat kruiden bij te doen, als je dat lekker vindt.