Pimp your pasta!

macaroniSoms ben je bezig om pasta te koken, en dan weet je van tevoren al wat ze gaan zeggen… ‘alweer macaroni…?’

Zucht…. Je doet je vreselijke best om de pasta ‘al dente’ te koken, hebt lekkere roerbakgroente en een lekker sausje, maar toch is het ‘alweer pasta’. Tijd voor wat anders dus! Gelukkig is het niet zo moeilijk om het net even wat anders te maken.

Benodigdheden

pasta pimpengeraspte kaas
– 1 à 2 tomaten
– Italiaanse kruiden
– een beschuitje
– eventueel wat peterselie of Rucola

Bereiding

  • Kook de pasta net als je normaal doet
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden
  • Vet een ovenschaal dun in
  • Snijd de tomaten met een tomatenmesje in flinterdunne plakjes.
  • Verkruimel het beschuitje fijn in een bakje
  • Als de pasta gaar is giet je die goed af en laat je hem even goed opdrogen en uitdampen in de vergiet
  • Doe daarna de pasta in de ovenschaal en verdeel het goed
  • Daarna schep je de roerbak/pastasaus er overheen
  • Verdeel de beschuitkruimels netjes en dun er overheen
  • Daarna strooi je er lekker wat geraspte kaas overheen
  • Dan wat Italiaanse kruiden
  • En dan de plakjes tomaat
  • Voor het mooie kun je eventueel op iedere tomaat nog een beetje kaas en peterselie oid  doen, of wat paprikapoeder over de kaas strooien.
  • Zet het geheel een kwartiertje in de oven
  • Ondertussen kun je wat opruimen, een Italiaans muziekje opzetten en een flesje lekkere wijn open trekken
  • Als het uit de oven komt, kun je er eventueel nog wat Rucola op doen
  • Om daarna trots je schaal met je gepimpte pasta te presenteren!