Het klinkt misschien gek, maar de opbouw van deze mokkataart zou je kunnen vergelijken met het metselen van een muur. De mokkapasta die je maakt kun je zien als het ‘cement’ en de koekjes zijn dan de ‘stenen’.
Veel plezier met het maken van deze heerlijke taart!
Ingrediënten
- 2 pakken Nizza biscuits
- ongeveer 200 gram zachte roomboter
- 1 flinke eetlepel oploskoffie
- 1 eetlepel fijngemalen melkchocoladevlokken (of een stuk fijn geraspte melkchocoladereep)
- poedersuiker
- ongeveer 2 koppen extra sterke koffie
- pure hagelslag
Voorbereiding
- Zet de extra sterke koffie met je koffiezetapparaat
- Meng in een kopje de koffie met de melkchocolade en een paar druppels afgekookt water.
- Roer alles door elkaar tot je een dik papje krijgt.
- Voeg dit mengsel toe aan de roomboter en meng alles goed door elkaar tot je een mooie gladde mokkapasta krijgt.
- Voeg naar smaak de poedersuiker toe en meng alles nog eens goed door elkaar.
- Giet de intussen doorgelopen koffie in een diep bord
Opbouwen van de mokkataart
- Leg de Nizza biscuits in 2 rijen van 3 tegen elkaar aan. Dit is de bodem van de taart.
- Besmeer de biscuits in één keer met een laagje mokkapasta.
- Snijd dan 1 biscuit doormidden, dompel 1 helft kort in de koffie en leg hem in de hoek van de eerste rij op de met mokkapasta besmeerde bodem.
- Dompel dan een hele biscuit in de koffie en leg hem op de besmeerde bodem tegen de halve biscuit aan.
- Daarna nog een hele biscuit in de koffie dompelen en die weer tegen de andere aanleggen.
- Dan weer een halve biscuit in de koffie dompelen en aan het einde van de rij leggen.
- Doe dit op dezelfde manier met de 2e rij van de bodem, zodat de hele bodem bedekt is met de koekjes.
- Besmeer deze laag koekjes weer met een laagje pasta en een nieuwe laag biscuits, zoals hierboven beschreven, maar nu met alleen maar hele biscuits
- Herhaal dit tot er niet genoeg biscuits over zijn.
- Besmeer met het laatste restje pasta de hele taart, dus de bovenkant en alle zijkanten.
- Werk de taart tot slot af door hem volledig met de hagelslag te bedekken.
- Nog even laten rusten in de koelkast en dan kun je hem in plakken snijden en lekker gaan smullen.
Tip
Als je de koekjes in de koffie dompelt, zorg er dan voor dat de bovenkant van het koekje droog blijft, zodat het makkelijk te besmeren is. Als het koekje nat is, kan het door het smeren kapot gaan. Dus niet volledig onderdompelen!