MonChou taart

MonChou taartMonChou is een verse roomkaas waarmee je eindeloos kunt variëren. De MonChou taart is inmiddels een heel populaire taart om zelf te maken. Ik maak deze taart het liefste met een bodem van verkruimelde chocoladekoekjes, dat geeft de taart net iets meer smaak. Onderstaand vind je het recept van mijn favoriete MonChou taart:

Ingrediënten voor de taart

De bodem:

  • 1 rol pure Digestive chocoladekoekjes
  • Ongeveer 100 gram roomboter

De vulling:

  • 200 gram MonChou
  • 250 ml slagroom
  • 1 slagroomversteviger
  • eventueel suiker
  • 1 blik kersenvlaaivulling

Bereiding van de MonChou taart

Verkruimel de chocoladekoekjes en doe ze in een pan. Smelt de boter in de magnetron en voeg deze toe aan de verkruimelde koekjes. Zet het fornuis op de laagste stand en meng de koekjes met de boter tot er een gladde massa ontstaat. Verdeel het mengsel over de bodem van de van te voren ingevette springvorm en maak er een gladde bodem van. Laat de bodem daarna afkoelen in de koelkast.

Snijd de MonChou in kleine blokjes, dat mengt namelijk veel makkelijker met de slagroom. Klop daarna de slagroom met de slagroomversteviger (en, indien gewenst, wat suiker) stijf en voeg voorzichtig de MonChou toe. Meng het geheel goed door elkaar. Verdeel dit mengsel gelijkmatig over de inmiddels afgekoelde taartbodem. Verdeel daarna de kersenvlaaivulling over de taart en laat de MonChoutaart vervolgens verder opstijven in de koelkast .

Zo maak je de MonChou taart net iets frisser van smaak

Omdat er in de vlaaivulling en de koekjes al veel suiker zit, laat ik de suiker uit het MonChou-slagroommengsel zelf altijd achterwege. Zonder die extra toegevoegde suiker smaakt de taart voor mij net iets frisser. Maar als je van wat zoeter houdt,  kun je het er natuurlijk altijd wèl door doen!

En daarna natuurlijk lekker genieten van je werk!