Stevig ontbijten en licht dineren helpt bij afvallen

Over het algemeen wordt er gezegd dat de hoofdmaaltijd van de dag het diner is, maar uit onderzoek is gebleken dat het veel beter voor je lichaam is om vooral heel stevig te ontbijten, iets minder stevig te lunchen en licht te dineren. Israëlische deskundigen zeggen dat deze manier van eten je lichaam beschermt tegen verschillende ziektes. Ook zou je er overtollige kilo’s mee kwijt kunnen raken.

Gewichtsverlies

Een groep van iets minder dan honderd zwaarlijvige vrouwen heeft aan dit onderzoek meegedaan. Ze werden in 2 groepen verdeeld, waarbij de eerste groep een zwaar ontbijt te verwerken kreeg, een iets minder zware lunch en een licht diner. De andere groep kreeg deze maaltijden in omgekeerde volgorde. Zij kregen dus ’s ochtends een licht ontbijt en een zwaar diner.

Het bleek, dat de vrouwen die een zwaar ontbijt nuttigden, na 12 weken gemiddeld 8 kilogram afgevallen waren en 7,5 centimeter minder tailleomtrek hadden. Bij de andere groep vrouwen bleek dat deze cijfers bijna gehalveerd waren (3,5 kilo verlies aan gewicht en 3,5 centimeter minder omtrek van hun taille).  Daarnaast  is er ook gebleken dat de mensen die zwaarder ontbeten minder ghreline (eetlust opwekkend hormoon) in hun bloed hadden en hierdoor minder de neiging hadden om tussendoortjes te eten.

Gezondheid

Verder is er ook uit dit onderzoek gekomen dat de groep vrouwen die een zwaar ontbijt namen, een veel lagere niveau insuline, glucose en triglyceriden in hun bloed hadden. Dit betekent dat ze minder kans hebben op gezondheidsproblemen, zoals suikerziekte en hart- en vaatziekten.

Lees ook:  RIVM: Spoor jongeren aan om minder vlees te eten

Hieruit kun je concluderen dat het niet alleen goed is voor je lichaam om gezond te eten, maar ook het moment waarop je iets eet je mate van gezondheid bepaalt.

Bron: msn.com