Eetgewoontes in Griekenland

Grieks eten - salade uit Griekenland

De Grieken eten het liefst samen.  Ook is het Griekse eten en drinken belangrijk voor de Grieken. Behalve het ontbijt wordt in Griekenland volop de tijd genomen voor de maaltijden. Je zult in Griekenland ook niet veel mensen aantreffen die ergens alleen zitten te eten. Samen eten is echt typisch Grieks. Het is zelfs zo, dat er vreemd tegenaan gekeken wordt als mensen in Griekenland alleen zitten te eten. Meestal wordt er uitgebreid gegeten met familie en vrienden.

Etenstijden

De tijden dat er gegeten wordt in Griekenland, wijken erg af van de normale Hollandse eettijden. Grieken lunchen meestal tussen 12.00 uur en 15.00 uur. En ’s avonds beginnen Grieken pas vanaf 20.00 uur met hun maaltijd en dat diner kan wel duren tot 23.00 uur.

Uit eten in restaurants en taveernes

Griekse taverna - uit eten in restaurant in Griekenland

Griekenland heeft veel verschillende soorten restaurants en taveernes. Grieken zijn gek op uit eten en doen dat dan ook volop, het liefst met zo veel mogelijk familie en/of vrienden. Zij gaan dan vooral naar taveernes.

In een taverne wordt een grote diversiteit aan eten besteld en dat wordt dan midden op tafel gezet. Zo kan iedereen aan tafel zijn favoriete eten uitkiezen.

Kijkje in de keuken

Het is in Griekenland ook heel gebruikelijk dat de gasten in het restaurant gewoon naar de keuken lopen om te kijken wat er allemaal op het menu staat. In overleg met de kok besluiten ze daar wat ze graag willen eten.