Peugeot Sauveur pepermolens kopen in Nederland

Peugeot Sauveur pepermolens ook in Nederland verkrijgbaar

Peugeot Saveurs, bekend om zijn hoogwaardige keukenproducten, betreedt de Nederlandse markt met een opwindend aanbod: de Saveurs pepermolens. Deze molens zijn ontworpen met oog voor duurzaamheid en hoogwaardige materialen, wat ze bijzonder interessant maakt voor fijnproevers en kookliefhebbers in Nederland.

De essentie van culinaire tradities

Culinaire tradities: een reis rond de wereld

Dankzij de globalisering raakt de wereld steeds meer met elkaar verbonden. Daarin blijven culinaire tradities een van de meest authentieke manieren om een cultuur te begrijpen en te waarderen. Eten is immers niet zomaar een dagelijkse bezigheid; het is een viering van erfgoed, een uiting van identiteit en een manier om verhalen te vertellen.

Albert Heijn biedt nu ook gezondere tussendoortjes aan

Albert Heijn biedt meer gezonde tussendoortjes aan

Albert Heijn gaat meer gezonde tussendoortjes aanbieden. Daarom staat er in de winkel een apart schap voor een gezonder assortiment. Ook bij de kassa’s kun je voortaan meer verantwoorde snacks vinden.

RIVM: Spoor jongeren aan om minder vlees te eten

RIVM: Spoor jongeren aan om minder vlees te eten

Jongeren moeten minder vlees gaan eten. Dat zegt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Volgens het RIVM kan het aansporen daartoe het best gebeuren bij bepaalde levensgebeurtenissen.

Bij de ALDI staat de AGF van Nederlandse telers steeds meer centraal

Bij de ALDI staat de AGF van Nederlandse telers steeds meer centraal

ALDI zet de aardappelen, groenten en fruit van Nederlandse telers steeds meer centraal. Dat doet de keten door de AGF-afdeling een prominente plaats in het begin van de winkel te geven en de voorkeur te geven aan Nederlandse waar. Sinds afgelopen voorjaar loopt de campagne ‘Net Zo’, die zich volledig richt op Nederlandse AGF.

Nationale Week zonder vlees én zuivel

Nationale Week zonder vlees én zuivel

In Nederland eten we per week zo’n 770 gram dierenvlees en 2,4 kilogram zuivel. Veel Nederlanders houden dus wel van vlees en zuivel. Maar juist deze twee dingen zorgen voor een grote belasting op ons milieu. Bovendien is vlees eten geen diervriendelijke gewoonte. Daarom wordt ook dit jaar weer de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel gehouden. Dit jaar in de week van 7 tot en met 13 maart.

Consumentenbond herkomst voedsel

Consumentenbond vindt herkomst voeding vaak moeilijk te achterhalen

De Consumentenbond heeft de herkomstinformatie van producten in de supermarkt geïnventariseerd. Deze laat volgens de Consumentenbond nog vaak te wensen over. De verplichte informatie over het land van herkomst blijkt regelmatig te ontbreken, of is zo vaag opgesteld dat de consument er niets mee kan.

Internationale Dag van de Duurzame Gastronomie

Internationale Dag van de Duurzame Gastronomie 2021

Vandaag, op 18 juni, vindt de Internationale Dag van de Duurzame Gastronomie plaats, in het Engels ‘Sustainable Gastronomy Day’ geheten. De Verenigde Naties promoten op deze dag de duurzaamheid in restaurants. Niet alleen in de talloze restaurants waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat. De Verenigde Naties roepen álle eetgelegenheden op om duurzamer eten te serveren.

Maaltijdbezorging corona

Maaltijdbezorging: wat is er veranderd in tijden van Corona?

Eten bestellen is de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Maar liefst 84% van de Nederlanders zegt in een enquête van een groot bezorgplatform wel eens iets te bestellen. Opvallend is dat dit ook steeds vaker gebeurd. Waar voorheen slechts enkele bestellingen per jaar werden gedaan, gebeurt dit momenteel meerdere keren per maand. Vooral jongvolwassenen bestellen relatief maaltijden online. En dat is goed nieuws voor de bezorgservices, want zij kunnen hierdoor nog beter en sneller groeien.

Amazing Oriental

Van toko tot supermarktketen en webshop

Niet veel mensen zijn op de hoogte van het succesverhaal van Amazing Oriental. Aan de Nieuwmarkt in Amsterdam werd in 1986 de eerste haar eerste Aziatische toko van Amazing Oriental (東方行) geopend. Deze kleine Oriental bestaat nog steeds.

Lekker Vegetarisch: samenwerking Vegetariërsbond en foodies

Lekker Vegetarisch: samenwerking Vegetariërsbond en foodies

Volgende week, van 11 tot en met 17 maart, is de Nationale Week Zonder Vlees. Dat is natuurlijk hét moment voor een leuke samenwerking tussen foodies en de jarige Vegetariërsbond. Samen werkten ze aan ‘Lekker Vegetarisch’, een magazine voor de culinair ingestelde vegetariër en voor iedereen die het leuk vindt om te experimenteren met lekkere en verrassende gerechten zonder vlees en vis.