Intermittent Fasting Dieet

Intermittent Fasting: de voordelen, nadelen en risico’s

Intermittent fasting, ook wel periodiek vasten genoemd, is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een populair eetpatroon. Inderdaad, een eetpatroon, en dus géén dieet. Het eetpatroon houdt in dat je afwisselt tussen periodes van vasten en periodes van eten. Terwijl sommige mensen intermittent fasting zien als een effectieve methode om gewicht te verliezen en hun algehele gezondheid te verbeteren, waarschuwen anderen voor mogelijke nadelen en gezondheidsrisico’s op de lange termijn.

origineel cadeau voor vader op vaderdag: een kookboek, het perfecte vaderdagcadeau

Verras vader met een kookboek: het perfecte vaderdagcadeau

Aanstaande zondag is het weer zover: Vaderdag! De dag waarop vaders in het zonnetje worden gezet en we onze waardering laten blijken voor alles wat ze doen. Dit jaar geen sokken of stropdassen, maar een cadeau waar hij echt blij van wordt: een kookboek! Niet zomaar een kookboek, maar eentje die perfect aansluit bij zijn smaak en kookstijl. Of hij nu een beginnende chef is of een doorgewinterde keukenprins, deze drie kookboeken zullen zijn culinaire hart sneller doen kloppen.

Gezonder leven met Matcha

Gezonder leven met Matcha

Matcha, een fijngemalen poeder van speciaal geteelde en verwerkte groene theebladeren, heeft de laatste jaren wereldwijd aan populariteit gewonnen. Niet alleen vanwege de unieke smaak en veelzijdigheid in gebruik, maar ook door de talrijke gezondheidsvoordelen die het biedt. In dit artikel verkennen we hoe matcha kan bijdragen aan een gezonder leven, ondersteund door wetenschappelijk onderzoek en eeuwenoude tradities.

voordelen van het Mediterraans dieet

Afvallen met het Mediterraans dieet: lekker, makkelijk, effectief en gezond

Het Mediterraans dieet is gebaseerd op de culinaire tradities van de landen rond de Middellandse Zee. Dit dieet staat wereldwijd bekend om zijn smaakvolle gerechten en talrijke gezondheidsvoordelen. Deze eetstijl gaat eigenlijk al eeuwen terug, toen er nog niet echt sprake was van een dieet om mee af te vallen. Toen was het niet zozeer een manier van eten, maar vooral een levenswijze.

duurzaam en gezond kerstdiner

Tips voor een duurzaam en gezond kerstdiner

In Nederland is Kerstmis een tijd van gezelligheid, samenzijn en natuurlijk heerlijk eten. Terwijl de straten zich tooien in feestelijke verlichting en de huizen gevuld worden met de geur van de kerstbomen, komt ook de voorbereiding van het kerstdiner centraal te staan. In deze tijdgeest kan dat natuurlijk alleen een duurzaam en gezond kerstdiner zijn.

eenvoudige kerstdiners met maaltijdbox

Feestelijke smaaksensaties: eenvoudige kerstdiners om van te watertanden

Kerst staat voor de deur en dat betekent tijd voor gezelligheid, lichtjes en natuurlijk… eten! Maar laten we eerlijk zijn, niemand zit te wachten op urenlang zwoegen in de keuken terwijl de rest al aan het genieten is van een glühwein of twee. Dus, hoe zorg je voor een smakelijk kerstdiner zonder de kerststress? Simpel, door het slim aan te pakken met eenvoudige, maar oh-zo-heerlijke gerechten. Trek je schort maar alvast aan, want hier volgen de beste tips voor een kerstdiner waar je gasten nog lang over na zullen praten!

Whiskey of whisky?

Whiskey of whisky?

Mensen vragen zich soms af welke spelling goed is: whiskey of whisky? Beide manieren van spellen zijn goed, afhankelijk van de oorsprong van de drank. De whiskey die uit Schotland komt, wordt namelijk zonder ‘e’ geschreven terwijl de Ierse whiskey juist wel die ‘e’ heeft. Maar er zijn nog meer verschillen tussen Ierse whiskey en Schotse whisky.

heerlijke en verantwoorde kipgerechten

Geniet van heerlijke en verantwoorde kipgerechten

Kip is een veelzijdig en smakelijk stuk vlees dat op verschillende manieren bereid kan worden. Door te kiezen voor biologische kip, geniet je niet alleen van een heerlijke maaltijd, maar ook van een verantwoorde keuze voor het milieu en dierenwelzijn. In dit artikel leer je hoe je de lekkerste biologische kip kunt bereiden, en waar je het beste biologische kip kunt kopen.

Zoveel CO2 kost het eten van rundvlees

Zoveel CO2 kost het eten van rundvlees

Bijna iedereen kan genieten van een heerlijk gebakken biefstukje. Maar met het eten van rundvlees zorgen we ook voor een groei van de CO2-uitstoot. In een wereld waar de klimaatverandering steeds meer op de voorgrond treedt, wordt de impact van onze dagelijkse keuzes steeds belangrijker.

glas met gekoeld water

Voordelen van een waterkoeler op kantoor

Een waterkoeler op kantoor heeft talloze voordelen die niet alleen jouw gezondheid ten goede komen, maar ook de duurzaamheid bevorderen en de productiviteit verhogen. Het is dan ook een slimme investering voor elk bedrijf dat het welzijn van zijn medewerkers belangrijk vindt. Maar wat maakt een waterkoeler zo speciaal?

Inventum GF800HLD dubbele airfryer

Met deze dubbele airfryer heb je het eten sneller op tafel!

Dat een airfryer een gezondere manier is om snacks te bereiden dan frituren, begint steeds bekender te worden. De airfryer wint dan ook steeds meer aan populariteit. Fabrikanten spelen daarop in met allerhande innovaties, zoals Inventum, dat een airfryer met dubbele lade introduceert.