Met deze dubbele airfryer heb je het eten sneller op tafel!

Dat een airfryer een gezondere manier is om snacks te bereiden dan frituren, begint steeds bekender te worden. De airfryer wint dan ook steeds meer aan populariteit. Fabrikanten spelen daarop in met allerhande innovaties, zoals Inventum, dat een airfryer met dubbele lade introduceert.

Snacks en frietjes tegelijk bakken

Wanneer je snacks en frietjes tegelijk wilt serveren, is het handig als je ze tegelijkertijd kunt bakken. Daarvoor had je voorheen twee airfryers nodig, maar nu kunnen beiden in één apparaat worden gebakken. Fabrikant Inventum brengt een airfryer op de markt met dubbele lades. De GF800HLD komt met twee aparte manden van elk 4 liter.

Om ervoor te zorgen dat het eten op het juiste moment klaar is, wordt gewerkt met het Dual Cook-systeem. Daarmee heb je één grote airfryer voor meerdere gerechten. Het is ook mogelijk de Sync-functie voor elke mand apart in te stellen. Je kunt ervoor kiezen de gerechten dezelfde eindtijd te geven. Of juist niet, als het ene gerecht een langere bereidingstijd nodig heeft dan het andere.

Inventum GF800HLD dubbele airfryer

Gezonder dan frituren

Een airfryer is gezonder dan gewoon frituren. In plaats van olie of boter gebruik je hetelucht om frietjes of snacks te bakken. Ondanks het gebrek aan olie of boter worden je gerechten toch lekker en knapperig. Door met een airfryer te koken kun je de inname van vet tot wel 80 procent verlagen. Fabrikant Inventum claimt dat je daardoor de airfryer dagelijks kunt gebruiken.

In de heteluchtfriteuse met 2 manden van 4 liter kun je ongeveer 1600 gram frietjes tegelijk bakken. Kook je iets anders, dan kun je de verschillende kookprogramma’s gebruiken. Die bedien je met de tiptoetsen op het digitale display. Aan het schoonmaken heeft Inventum ook gedacht: de frituurmanden en inlegroosters met antiaanbaklaag kunnen gewoon in de vaatwasser. Daar heb je dus geen omkijken meer naar.

Lees ook:  Oude koekjes weer ‘vers’ maken

Allerlei soorten bereiding

Naast frituren kun je met de airfryer ook grillen, roosteren, bakken, branden en groente en fruit drogen. De heteluchtcirculatie zorgt ervoor dat de gerechten op een gelijkmatige manier worden verwarmd met een temperatuur van 80 tot 200 graden Celsius. Dat zorgt voor een krokante, knapperige korst. Volgens Inventum merk je qua smaak het verschil met de frituurpan niet.

Inventum GF800HLD Airfryer bestellen

De Inventum GF800HLD is een dubbele airfryer die bij verschillende elektronicaspeciaalzaken en webshops verkrijgbaar zal zijn. De adviesprijs voor verkoop aan consumenten zal zo’n 150 euro bedragen. Hij is nu nog niet leverbaar maar dat zal niet lang meer duren. Je kunt via deze link bij bol.com kijken of je hem daar al kunt bestellen.