Consumenten kopen voor meer dan een miljard biologisch

Voor het eerst zijn de jaarlijkse totale consumentenbestedingen aan biologische voeding  boven de 1 miljard euro uitgekomen. Dit blijkt uit een inventarisatie die ketenorganisatie Bionext in opdracht van het ministerie van Economische Zaken heeft uitgevoerd.

Uit dit onderzoek blijkt dat de meeste biologische voedingsmiddelen in de reguliere supermarkten, de biologische speciaalzaken en de ‘out of home’ sector worden gekocht. Deze verkoopkanalen waren in 2012 samen goed voor 934 miljoen euro. Uit de inventarisatie van Bionext blijkt bovendien dat in de ‘overige verkoopkanalen’, waaronder boerenmarkten, boerderijwinkels en reguliere speciaalzaken, ook nog eens voor 70,1 miljoen euro aan biologische voedingsmiddelen is omgezet waarmee de totale consumentenbestedingen boven de 1 miljard euro uitkomen.

Flinke stijging consumentenbestedingen

Vergeleken met 2011 zijn de consumentenbestedingen aan biologische voeding in de belangrijkste verkoopkanalen in 2012 met maar liefst 14,3% gestegen, blijkt uit de Monitor Duurzaam Voedsel van het ministerie van Economische Zaken, waar de Bio-Monitor deel van uitmaakt. U kunt de Bio-Monitor 2012 downloaden op de website van Bionext.

Lees ook:  Albert Heijn biedt meer gezonde tussendoortjes aan