Eerste Smaaklokaal Hutten binnenkort in Den Bosch

Begin mei zal Den Bosch een bijzondere horecazaak rijker zijn, dan opent Smaaklokaal Hutten namelijk haar deuren. Het Smaaklokaal zal worden gevestigd onder in de Jheronimustoren, aan de Hofvijver in het Paleiskwartier in Den Bosch.

Alles in het Smaaklokaal draait om vers, gezond en duurzaam eten. Dat houdt in dat men er ambachtelijke, eerlijke snacks en maaltijden kan krijgen, alsmede verse, huisgemaakte sappen, salades en soep. Men kan de maaltijden, drankjes en snacks meenemen of ter plekke opeten en -drinken.

Bijzonder concept waar alles draait om vers, gezond en duurzaam eten

Dit bijzondere concept  van het Smaaklokaal komt voort uit de doelstelling van Hutten om bij te dragen aan een beter, gezonder, comfortabeler, eenvoudiger,  en ook leuker en duurzamer leven. Bij Hutten staan ambacht, gastvrijheid en smaak al centraal sinds 1929.

In dat jaar startte Jan Hutten zijn ambachtelijke bakkerij. De bakkerij werd na 10 jaar omgebouwd tot lunchroom en eetsalon. In 1951 werd het vervolgens een café-restaurant met bovendien de eerste Veghelse automatiek. Het bedrijf groeide in de decennia daarna uit tot een toonaangevende nationale cateraar waarbij de aandacht voor het ambachtelijke vakmanschap altijd is gebleven.

Verse ingrediënten en ambachtelijke bereiding

Ook nu werkt Hutten nog steeds met de beste verse ingrediënten en wordt er continu gewerkt aan het doorontwikkelen van een ambachtelijke foodservice. Vandaar dat Smaaklokaal Hutten echt naadloos aansluit bij de visie van Hutten. Het speelt helemaal in op de behoefte van mensen die met bewust met gezond eten en drinken bezig zijn maar niet altijd zin heeft om daarvoor dag uitgebreid in de keuken te staan. Voor makkelijk maar goed eten kan men binnenkort dus terecht bij Smaaklokaal Hutten.

Lees ook:  RIVM: Spoor jongeren aan om minder vlees te eten

Van frietje mèt tot stamppot

Men kan in Smaaklokaal Hutten straks niet alleen terecht voor een eenvoudig frietje mèt maar ook voor huisgemaakte salades, stamppotten en smoothies alsmede kipnuggets, frikandellen en kroketten. De friet is vers gesneden en gemaakt van seizoensaardappelen die eerst in water worden geblancheerd voordat ze wordt gefrituurd. Smaaklokaal Hutten is zeven dagen per week geopend tot 22.00 uur ’s avonds.