Courgetteschotel

De inspiratie voor mijn courgetteschotel: Het klinkt misschien raar, maar de inspiratie voor deze courgetteschotel heb ik gehaald uit een potje babyvoeding, dat ik mijn dochtertje voerde, toen ze ongeveer een half jaar oud was.  Dat was een combinatie van courgette met tomaat.

Deze combinatie bracht mij op het idee voor het volgende recept voor 4 personen:

Wat heb je nodig?

  • 1 zakje voorgekookte aardappelschijfjes
  • 2 courgettes
  • 3 tot 4 tomaten
  • 1 zakje sauspoeder (bijv. mix voor champignonsaus)
  • 1 zakje geraspte kaas

De bereiding van de courgetteschotel

  • Vet een ovenschaal in met boter of olijfolie.
  • Was de courgettes en snijd ze in plakjes van ongeveer 0,5 centimeter en leg de helft van de courgettes op de bodem van de ovenschaal.
  • Snijd de tomaten  in plakjes, ook van ongeveer 0,5 cm, en verdeel hiervan de helft over de courgette.
  • Bestrooi de tomaat met een deel van de sauspoeder.
  • Bedek het geheel dan met een deel van de geraspte kaas.
  • Verdeel daar opnieuw de rest van de courgettes en de tomaten op de zelfde manier over en dek dit ook weer af met een laagje sauspoeder, zodat je de schotel in laagjes opbouwt.
  • Verdeel dan de aardappelschijfjes erover, bestrooi deze weer met een laagje sauspoeder en dek het geheel af met nog een laagje kaas.
  • Schuif dan de ovenschaal in een op 200° voorverwarmde oven en laat alles in ongeveer 20 minuten gaar worden.
Lees ook:  Frisse Oranjetaart

Voor dit recept is het niet nodig de sauspoeder aan te maken met water, omdat er in de tomaten al genoeg vocht zit. Serveer deze schotel met een lekker stukje vlees of vis naar eigen keuze.

Eindeloos variëren met deze ovenschotel: courgette, witlof, etc.

Courgetteschotel uit de over makenJe kunt met deze ovenschotel natuurlijk op verschillende manieren variëren. Wat bijvoorbeeld ook erg lekker is, is om witlof te gebruiken, in plaats van courgette (witlofschotel). Ook wat betreft die sauspoeder kun je een andere smaak nemen, als je die lekkerder vindt. In de winter is het ook erg lekker om de aardappelschijfjes te vervangen door aardappelpuree.