Koekjes bij de koffie? Zo maak je de lekkerste koekjes!

koekjes bakken receptenBen jij een echte bakliefhebber? Dan vind jij het vast fantastisch om zelf koekjes te bakken. Maar koekjes bakken is niet zo makkelijk als het lijkt. Daarom geven wij jou een paar tips, zodat jouw eigen bakcreatie een succes wordt. Want geef toe, eigen gemaakte koekjes zijn het allerlekkerst!

1. Draai jouw bakplaat af en toe om

De meeste ovens in een standaard huishouden, bakken aan de voorkant iets anders dan aan de achterkant. Hierdoor loop je de kans, dat jouw koekjes achterin de oven iets sneller garen, dan de koekjes aan de voorkant van de oven. Om te zorgen voor een geleidelijk bakproces, zorg er dan voor dat jij de bakplaat halverwege het bakproces een keertje omdraait.

2. Zorg voor dezelfde dikte koekjes

Bakken met de kinderen? Dan zal je de raarste creaties voorbij zien komen. Dik, dun, vierkant tot de vorm van een olifant. Als je echt lekkere koekjes wilt, is het toch het beste om ervoor te zorgen dat de koekjes even dik zijn. Zo bakken alle koekjes hetzelfde. Je kunt eventueel een standaard vormpje gebruiken. Tegenwoordig kun je deze in genoeg winkels kopen.

3. Laat jouw koekjes even rusten

Door die lekkere geur uit de over, kan jij natuurlijk niet wachten met aanvallen, maar wacht toch even met het opeten van de koekjes. Als je de koekjes even een tijdje laten rusten, dan hebben de koekjes de kans om iets harder en knapperig te worden.  Dit is natuurlijk een stuk lekkerder, dan zachte koekjes wanneer ze net uit de oven komen.

4. Inspiratieloos?

Het leukste is natuurlijk wanneer jouw koekjes ook echt shinen! Want ja, het oog wilt ook wat. Ben je even inspiratieloos kijk dan eens op Receptplaza voor de leukste koekjes recepten. Ook kun je met fondant hele vrolijke koekjes maken. Bij winkels zoals de Action, kun je bijna alle kleuren vinden, dan pas worden het echt mooie koekjes. Ben je van plan de koekjes te versieren, besmeer de koekjes dan eerst met een paar druppels water. Hierdoor blijven alle versiersel een stuk beter zitten.

Heb jij al zin om koekjes te bakken?