Winterse pureerand met worst en spek

pureerandEen lekkere maaltijd voor de winterse dagen, deze pureerand met worst en spek. Het recept, dat echt heel gemakkelijk is, is bedoeld voor 4 personen.

Ingrediënten:

– 600 gram aardappels

– 1 bakje champignons (500 gram)

– 1 zakje Italiaanse roerbakgroenten (250 gram)

– 2 saucijzen

– 200 gram spekjes

– 1 zakje champignonsauspoeder

– 1 zakje geraspte kaas

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Schil de aardappels en kook ze gaar
  • Bak in een pan de saucijsjes gaar
  • Maak intussen de champignons schoon en snijd ze in plakjes
  • Haal de saucijsjes uit de pan en snijd ze in plakjes
  • Bak in dezelfde pan de spekjes aan
  • Voeg de saucijzenplakjes toe aan de spekjes
  • Voeg de champignons en de roerbakgroenten toe en bak alles nog een beetje na
  • Doe er daarna de champignonsauspoeder en een klein beetje water bij
  • Giet de gare aardappels af en prak ze met een stamper fijn
  • Doe er een scheutje melk bij, zodat het een smeuïge aardappelpuree wordt
  • Verdeel de aardappelpuree langs de randen in een ovenschaal, zodat je in het midden van de schaal een ‘gat’ overhoudt
  • Vul het ‘gat’ in de puree met het vlees/groenten mengsel
  • Bestrooi het geheel met de geraspte kaas en doe de schaal in de oven
  • Bak de schotel in de oven in 10 minuten af