Een lekkere maaltijd voor de winterse dagen, deze pureerand met worst en spek. Het recept, dat echt heel gemakkelijk is, is bedoeld voor 4 personen.
Ingrediënten:
– 600 gram aardappels
– 1 bakje champignons (500 gram)
– 1 zakje Italiaanse roerbakgroenten (250 gram)
– 2 saucijzen
– 200 gram spekjes
– 1 zakje champignonsauspoeder
– 1 zakje geraspte kaas
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Schil de aardappels en kook ze gaar
- Bak in een pan de saucijsjes gaar
- Maak intussen de champignons schoon en snijd ze in plakjes
- Haal de saucijsjes uit de pan en snijd ze in plakjes
- Bak in dezelfde pan de spekjes aan
- Voeg de saucijzenplakjes toe aan de spekjes
- Voeg de champignons en de roerbakgroenten toe en bak alles nog een beetje na
- Doe er daarna de champignonsauspoeder en een klein beetje water bij
- Giet de gare aardappels af en prak ze met een stamper fijn
- Doe er een scheutje melk bij, zodat het een smeuïge aardappelpuree wordt
- Verdeel de aardappelpuree langs de randen in een ovenschaal, zodat je in het midden van de schaal een ‘gat’ overhoudt
- Vul het ‘gat’ in de puree met het vlees/groenten mengsel
- Bestrooi het geheel met de geraspte kaas en doe de schaal in de oven
- Bak de schotel in de oven in 10 minuten af