Een lekker recept voor appelroomrolletjes. Je kunt ze natuurlijk ook wel in de supermarkt kopen, maar zelf maken is echt veel lekkerder èn leuker!
Nodig voor ongeveer 10 stuks:
– 1 pakje bladerdeeg
– ½ pakje instant vanillepudding
– melk
– 1 appel
– 1 eetlepel krenten/rozijnen
Bereiding van de appelroomrolletjes
- Ontdooi de plakjes bladerdeeg
- Maak de pudding aan met de helft van de op de verpakking genoemde hoeveelheid melk en laat het in de koelkast even opstijven
- Schil de appel, snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en dep het droog met een stukje keukenpapier
- Voeg de krenten/rozijnen bij de appelstukjes
- Schep het appel/rozijnenmengsel voorzichtig door de pudding
- Leg 1 plakje bladerdeeg voor je neer en schep er een klein beetje van het appel/puddingmengsel op
- Rol het bladerdeeg om het appel/puddingmengsel op, maak het andere uiteinde van het plakje een beetje nat en ‘plak’ de rol goed vast
- Maak ook de uiteindes van de rol vast en leg de rol op de bakplaat.
- Maak op deze manier ongeveer 10 rolletjes.
- Bestrijk de rolletjes met een klein beetje melk en bak ze in de oven in ongeveer 20 minuten gaar.
- Even af laten koelen en dan…. Eet smakelijk!