Lekker Vegetarisch: samenwerking Vegetariërsbond en foodies

Volgende week, van 11 tot en met 17 maart, is de Nationale Week Zonder Vlees. Dat is natuurlijk hét moment voor een leuke samenwerking tussen foodies en de jarige Vegetariërsbond. Samen werkten ze aan ‘Lekker Vegetarisch’, een magazine voor de culinair ingestelde vegetariër en voor iedereen die het leuk vindt om te experimenteren met lekkere en verrassende gerechten zonder vlees en vis.

Foodies’ week zonder vlees

De redactie van foodies verzamelde de beste vegetarische recepten en maakte in samenwerking met de Vegetariërsbond een weekmenu voor de Week Zonder Vlees waar je je lekker bij voelt. Recepten zonder vlees of vis – dat betekent een hoofdrol voor groenten, granen, peulvruchten en kaas. Sanne van den Heuvel, Brand Manager van foodies: “De Nationale Week Zonder Vlees is wat ons betreft een feest om inspirerende vegetarische recepten te delen. Niet omdat we niet van vlees houden, maar omdat vega op zichzelf gewoon ontzettend lekker kan zijn.”

Vegetariërsbond bestaat 125 jaar

Dit jaar bestaat de Vegetariërsbond 125 jaar. Er is in die periode een heleboel veranderd voor vegetariërs. Floris de Graad, directeur van de Vegetariërsbond: “In Lekker Vegetarisch zie je in het kort de veranderingen voor vegetariërs met leuke feitjes en weetjes. Weet jij wanneer het eerste vegetarische restaurant opende? En wat de eerste vleesvervanger was?” Ook de Vegetarische slager, die inmiddels ook alweer bijna 10 jaar bestaat, heeft een plekje in het magazine met zijn verhaal.

Lees ook:  Nationale Week zonder vlees én zuivel

Tips, basisrecepten en heerlijk experimenteren

Heb je de smaak te pakken? In ‘Lekker Vegetarisch’ vind je onmisbare kookboeken en de leukste vega-foodbloggers die je elke dag van nieuwe tips en recepten voorzien. Wil je nog een stapje verder gaan? Experimenteer met de basisrecepten voor vegan parmezaan, ricotta, mascarpone, mozzarella en pasta.

Online te bestellen en in de winkels

De uitgave is voor iedereen te bestellen via de website van Foodies Magazine voor € 7,99 maar is ook verkrijgbaar bij Primera, Bruna en de Albert Heijn. Leden van de Vegetariërsbond krijgen de uitgave cadeau. Floris de Graad: “Een leuke manier voor onze leden om kennis te maken met foodies en een mooi eenmalig alternatief voor ons ledenmagazine.” Ook bij bol.com vind je natuurlijk allerlei vegetarische kookboeken.