Pasta als ontbijt, echt? Ik hoor je denken, maar toch is het idee zo gek nog niet. Nu zijn er ook mensen die het ontbijt overslaan, maar voor diegene die de belangrijkste maaltijd van de dag altijd stevig willen beginnen kan het een uitkomst zijn. Pasta is namelijk een deegproduct gemaakt van harde granen. Het verteert langzaam in je maag, geeft je veel energie en het duurt een flinke poos voor je weer honger hebt. Ideaal voor als je veel werk wilt verzetten, gaat sporten of je gewicht op peil wilt houden.
Tips
Handige tips over eten, drinken en koken, om zelf in de keuken toe te passen
Online eten bestellen, snel met een klik gedaan
Je hebt honger, maar je hebt geen zin om te koken. Je wilt wel een lekkere, gezonde en liefst warme maaltijd eten. Je hebt geen zin om de deur uit te gaan, je wilt graag thuis eten. Dan is het tegenwoordig heel handig om via internet je eten te bestellen wat ook nog eens thuisbezorgd wordt! Met één klik zit je straks aan je warme maaltijd.
Gezond eten aan de deur
In deze moderne tijd waarin iedereen werkt en de echte huisvrouwen uitgestorven lijken te zijn was het tot voor kort niet meer zo gewoon dat de kruidenier of de groenteman hun waren thuis bezorgden. Maar er is al een tijdje een trend aan de gang, waarin boodschappen online besteld worden en de supermarkt het op een gewenst tijdstip het bestelde aflevert.
Variaties op het recept voor een MonChou taart
De mensen gebruiken voor de bodem voor een MonChoutaart meestal Bastognekoeken of biscuits. Maar ook een bodem van chocoladekoekjes is heel lekker.
Leftovers van pastasaus of groentesaus?
Als je restjes van de pasta of een andere saus over hebt, hoef je die niet weg te gooien, je kunt er ook lekkere borrelhapjes of een maaltijdsoep van maken.
Net even anders: pimp your pasta!
Wil je je pasta net even anders maken? Met wat kaas en tomaat, en dan in de oven is het heel wat anders. Lees hier hoe je dat makkelijk en snel kunt doen.
Wraps opwarmen doe je in de koekenpan
Als je wraps niet in de magnetron maar in de koekenpan opwarmt krijgen ze een mooi kleurtje en worden ze lekker knapperig.
Kaasfondue: de pan vooraf even invetten
Kaasfondue is altijd een lekkere en gezellige manier van eten. Alleen is het wel weer een drama om de fonduepan naderhand schoon te maken. Restjes kaas gaan in de afwasborstel zitten en zijn er weer heel moeilijk uit te krijgen. Wat helpt is de fonduepan vóór gebruik even goed in te vetten met boter of bakolie. Op deze manier blijft er (bijna) geen kaas meer in de pan achter en is hij dus prima schoon
Oude koekjes weer ‘vers’ maken
Het gebeurt wel eens dat je koekjes te lang in je trommel hebt laten liggen. Die zijn dan helemaal zacht geworden en niet echt lekker om te eten. Maar als je ze met een klein beetje melk besprenkelt en ze dan even 1 klein minuutje in de oven legt en goed af laat koelen, zijn ze uiteindelijk weer lekker knapperig en ook prima te eten.
Oud brood over? Maak een pizzabroodje!
Maak snel en makkelijk een paar lekkere pizzabroodjes van je oude boterhammen!